Vraag de gemiddelde huiseigenaar wat de beste tijd is om met een schilderproject te beginnen, en de kans is klein dat wintertijd wordt genoemd, maar dat betekent niet dat verf en koud weer niet samengaan. Het is waar dat het schilderen van je huis tijdens de winter een beetje lastig kan zijn, maar als je voorzichtig bent, kan het beginnen met schilderen in de winter net zo goed blijken te zijn als het aantrekken van een frisse nieuwe jas in de zomer. kan. Hier is een lijst met redenen waarom je zou kunnen overwegen om dat schilderproject deze winter bovenaan je to-do-lijst te zetten:

Exterieur schilderen

Houd gewoon de temperatuur in de gaten!

Veel schilders zijn het erover eens dat als de lucht- en oppervlaktetemperaturen boven de 35 graden blijven, een buitenschilderwerk prima zal werken. Nachtelijke temperaturen zullen buitenoppervlakken vaak afkoelen, zelfs als de omgevingstemperatuur hoger is dan 35, dus zorg ervoor dat u voldoende tijd neemt om de klus te klaren en geef uw pas geverfde huis voldoende droogtijd. De beste manier om dit te doen, is door in de late ochtend te beginnen met schilderen nadat de zon enige tijd heeft gehad om het oppervlak van je huis op te warmen en rond halverwege de middag te stoppen met schilderen voor de dag. Dit schema geeft je verf voldoende tijd om uit te harden voordat de koude avondlucht een domper op je project zet. Er zijn ook verven, vlekken, primers en coatings die zijn ontworpen voor gebruik bij lage temperaturen, dus het is misschien de moeite waard om te kijken of u deze materialen aan uw project wilt toevoegen.

Exterieur schilderen

U bespaart geld door in de winter een aannemer te vinden.

Omdat het afhandelen van een  in de winter ingewikkelder is dan in de zomer, zijn veel aannemers in de schilderkunst het drukst tijdens de zomermaanden. Als u in de winter naar een bod zoekt, wanneer aannemers minder banen binnenkomen, kan dit u veel opleveren.

Interieur schilderen

Je verf zal sneller drogen.

Wanneer u het interieur van uw huis schildert, is het altijd belangrijk om te ventileren om uzelf tegen verfdampen te beschermen, en de beste manier om ze uit uw huis te luchten, is door uw ramen open te houden. Hoewel het waar is dat als u uw ramen in de winter open houdt, uw verwarmingsrekening iets omhoog kan gaan, zal het ook helpen om uw verf sneller te laten drogen. Het drogen van verf duurt langer naarmate de lucht vochtiger is, wat betekent dat frisse winterlucht ervoor zorgt dat uw verf veel sneller uithardt dan tijdens een vochtige zomerse hittegolf.

Interieur schilderen

U hoeft niet zo lang te wachten om een ​​klus te klaren.

Zoals hierboven vermeld, zijn schildersbedrijven in de zomermaanden het drukst met buitenwerkzaamheden. Het starten van een schilderwerk in de winter zal niet alleen goedkoper zijn dan een zomerklus, maar het zal ook minder tijd kosten om aan de slag te gaan, aangezien het veel minder waarschijnlijk is dat u moet wachten tot schilders een lijst met klanten hebben doorgenomen voordat ze kan aan uw huis gaan werken.

Het schilderen van uw huis in de winter, of het nu binnen of buiten is, vergt een zorgvuldige planning, maar dat geldt ook voor elk schilderproject. Met een goed plan en de juiste Best Pick-aannemer, is er geen reden om deze winter niet aan de slag te gaan met dat huisschilderproject waar je al zin in had om te beginnen.