Interieurverf onderhouden

Controleren op vlekken en vlekken

Na verloop van tijd zullen vlekken en vlekken zich ophopen op uw nieuwe verfbeurt. Om de pijn van het schoonmaken van moeilijk te verwijderen plekken van uw muren te verzachten, is het het beste om ze onmiddellijk te behandelen. Deze techniek klinkt misschien eenvoudig, maar houd er rekening mee dat u zich misschien niet bewust bent van vlekken zodra ze verschijnen.

Door de tijd te nemen om gebieden met veel verkeer te onderzoeken, kunt u potentiële plekken vinden die moeten worden behandeld. Kenneth Axt, eigenaar van Kenneth W. Axt & Associates in Atlanta, zegt dat gebieden met veel verkeer onder meer trapwanden, gangen, keukens en kinderkamers zijn.

Huiseigenaren moeten ook letten op gebieden waar kinderen of huisdieren graag spelen of waar meubels, zoals banken of stoelen, de muren raken.

Vlekken en vlekken schoonmaken

Als je eenmaal een gebied hebt gevonden dat moet worden schoongemaakt, raadt Ken je aan om het met een vochtige spons en water te wassen. Als een diepere reiniging nodig is, voeg dan een kleine hoeveelheid vaatwasmiddel toe aan een vochtige spons – vochtig, niet nat.Vlekken en vlekken schoonmaken

Omgaan met schimmel

Schimmel gedijt goed in hoge luchtvochtigheid en warme ruimtes. Voor warme en vochtige kamers, zoals badkamers en kelders, zegt Ken dat huiseigenaren speciale verven kunnen kopen die het ontstaan ​​van schimmel voorkomen. Als je een muur met schimmel of meeldauw aantreft, onderzoek dan het getroffen gebied om de ernst van de besmetting te bepalen.

U kunt het reinigen met een oplossing van één deel bleekmiddel op vier delen water (zorg ervoor dat u de bleekoplossing eerst op een kleine plek test). Als het gebied groter is dan negen vierkante meter, moet het mogelijk worden schoongemaakt door een professional.

Buitenverf onderhouden

Rot vermijden

Verf geeft meer dan alleen kleur aan het oppervlak van uw huis; Ken legt uit dat het “het proces van verrotting en verwering van uw oppervlakken vertraagt”. Als u uw huis schildert of met een schildersbedrijf werkt, moet u ervoor zorgen dat de onderkant van hoekplanken volledig is geverfd.Buitenverf onderhouden

“Als je de onderkant niet schildert, zal het water opnemen en zal het bord gaan rotten”, zegt Ken. Hij stelt ook voor om de bovenkanten, bodems en achterkant van houten luiken te controleren om er zeker van te zijn dat ze zijn geverfd.

Frequentie van onderhoud

Het onderhoud van de buitenverf is afhankelijk van het materiaal of de gevelbekleding die bij uw huis wordt gebruikt. Ken zegt dat verf op stucwerk over het algemeen langer meegaat dan op houtafwerking, wat betekent dat huiseigenaren met houten gevelbekleding moeten verwachten dat ze hun huizen vaker opnieuw schilderen dan hun buren met stucwerk.

Milieu speelt ook een belangrijke rol in de levensduur van uw verfbeurt. Huiseigenaren in mildere klimaten zullen langduriger verfklussen ervaren dan degenen die in zwaardere klimaten leven, maar over het algemeen moeten huiseigenaren verwachten dat ze hun huis elke zes tot tien jaar opnieuw moeten schilderen.

Omgaan met schimmel en meeldauw

Een probleem waarmee huiseigenaren te maken kunnen krijgen bij het beschermen van hun buitenverf, is de groei van schimmel en meeldauw. Om dit probleem te voorkomen, kunnen huiseigenaren buitenverf kopen met speciale additieven die helpen voorkomen dat schimmel en meeldauw oppervlakken aantasten.Omgaan met schimmel en meeldauw